عیب یابی انواع پکیج دیواری راه پیچیدهای نیست، اما نیاز به دقت و شناخت قطعات این سیستم گرمایشی دارد. همه ما در صورت خرابی پکیج خانه خود با باز کردن درب آن به دنبال قطعات سوخته، خراب یا مشکلدار میگردیم.
بهترین راه برای بررسی و عیب یابی انواع پکیج دیواری این است که قبل از خراب شدن، به صورت دورهای سیستم را سرویسدهی کنید. این کار باعث جلوگیری از صدمه زدن قطعات خراب و فرسوده به سایر قطعات میشود. در این مطلب از سایت زودبیا تعمیرکار به بررسی روشهای عیب یابی انواع پکیج دیواری خواهیم پرداخت. ما را همراهی کنید.
راهحلهای موجود برای عیب یابی انواع پکیج دیواری در خانه
باید در مرحله اول گفت که عیب یابی انواع پکیج دیواری با مدلها و برندهای مختلف به یک صورت است؛ زیرا تقریبا قطعات به کار رفته در تمامی پکیجها یکسان بوده و کار مشخصی را انجام میدهند. در ادامه با چندین نمونه از عیبهای رایج پکیجها و راههای عیبیابی آنها آشنا خواهیم شد.
-
خاموش شدن پکیج و راههای عیب یابی انواع پکیج دیواری
تعداد زیادی از کاربران پکیجهای گازسوز از خاموش شدن ناگهانی پکیج خود شکلایت میکنند. این مشکل چندین دلیل مختلف دارد که باعث میشود پکیج هر چند دقیقه یا هر چند ساعت یکبار خاموش شود.
دلیل این مشکل، خراب شدن یکی از سوییچ ایمنی در پکیج است، که به گونهای طراحی شده تا در صورت بروز مشکل، فعال شود و برای جلوگیری از خطرهایی مانند انفجار و آتشسوزی پکیج را خاموش کند. برای عیب یابی انواع پکیج دیواری برندهای مختلف مانند ایران رادیاتور و بوتان جهت فهمیدن خرابی سنسورها، قطعات زیر را بررسی کنید:
- افت فشار پکیج (یعنی کاهش یا افزایش فشار آب)
- ایراد در ترموستات ایمنی
- نشتی پمپ یا خرابی آن
- بسته بودن شیرهای مدار رادیاتورها
- کمبود یا قطع جریان گاز
- قطعی در قطعات الکتریکی پکیج
باید اشاره کنیم که خاموش شدن ناگهانی پکیج علل دیگری نیز دارد که رفع آنها باعث درست شدن و راهاندازی پکیج میشود.
-
روشن نشدن پکیج و راههای پیدا کردن مشکل
برای بررسی علت روشن نشدن و عیب یابی انواع پکیج دیواری با مدلها و برندهای مختلف باید قطعات را بررسی کرد. روشن نشدن پکیج دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها گرفتگی لولهها با رسوب یا هوا است. همچنین در مواردی که فشار پکیج تنظیم نباشد دستگاه روشن نخواهد شد.
برای بررسی و عیب یابی انواع پکیج دیواری به دلیل روشن نشدن باید قطعات زیر را بررسی کرد:
- مشعل یا برنر پکیج
- کمبود آب در مدار گرمایش پکیج
- کم بودن فشار گاز
- وجود هوا در لولههای پکیج
- مسدود بودن مدار به دلیل رسوب آب
- خرابی پمپ آب
- مشکل در دودکش پکیج
- خراب بودن الکترودهای تشخیص شعله
- ایراد در سیستم جرقه زدن و گازرسانی به پکیج
همچنین باید گفت که گرم شدن بیش از حد پکیج باعث خاموش شدن آن میشود و تا زمانی که آب به دمای مناسب نرسد، سیستم روشن نخواهد شد.
-
علت گرم نشدن آب پکیج و عیب یابی انواع پکیج دیواری
برای بررسی این موضوع در ابتدا باید از روشن بودن پکیج اطمینان حاصل کنید. اگر پکیج روشن نبود، سیستمهای برقی، ورودی آب و گاز را بررسی و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. در صورتی که پکیج روشن باشد اما آب گرم نشود، باید قطعات دیگری بررسی شوند. برای این منظور اقدامات زیر را انجام دهید:
- در اولین قدم برای عیبیابی پکیج بوتان یا ایران رادیاتور سیستمهای کنترلر و ترموستاتها را چک کنید؛ زیرا تنظیم نبودن این قطعات، سادهترین دلیل برای گرم نشدن آب است
- در دومین قدم پمپ آب را بررسی کنید؛ این کار به تخصص و تجربه نیاز دارد. در صورت مشاهده هر گونه خرابی یا ایراد برای تعمیر این قطعه مهم با تعمیرکاران معتبر تماس بگیرید
از دیگر علل گرم نشدن آب که با تحقیق و تجربه و همچنین عیب یابی انواع پکیج دیواری متوجه آن شدهایم میتوانیم به کمبود فشار آب ساختمان و ایراد در شیر آب و خرابی فلوسوییچ اشاره کنیم.
بیشتر بخوانید: سرویس پکیج چیست؟ و چه تفاوتی با تعمیر پکیج دارد؟
-
افزایش و کاهش در فشار آب و عیبیابی آن
کاهش فشار پکیج به تنهایی باعث بروز مشکلات دیگری در سیستمها میشود. برای عیب یابی انواع پکیج دیواری و رفع مشکل کاهش فشار باید قطعات زیر را بررسی کرد:
- خرابی در شیر اطمینان فشار
- نشتی در دریچه اتوماتیک تخلیه هوا
- نشتی رادیاتورها و شیرهای آن
- گرفتگی هوا در رادیاتورها
- ایراد در گیج فشار(عقربه قشار آب پکیج)
گفتنی است که خرابی شیر اطمینان یا شیر تخلیه و خرابی بودن پمپ باعث بالا رفتن فشار پکیج نیز میشود؛ اما در بیشتر موارد عاملی برای افت فشار هستند.
-
نشتی پکیج دیواری و راههای عیبیابی آن
یکی از جزئیترین مشکلات پکیجها نشتی یا چکه کردن آب از قسمتهای مختلف سیستم است که به راحتی رفع میشود. البته باید گفت که این مشکل جزئی را باید تعمیر کرد؛ زیرا باعث خرابی یا مشکل در سیستمهای دیگر یا حتی کثیفی خانه و محیط اطراف پکیج خواهند شد. به عنوان مثال اگر آب به سیستم برد کنترل پکیج وارد شود باعث خرابی آن شده و باید کل آن تعویض شود.
(بررسی نوشتاری و جمله بندی.اضافه شده این قسمت)در مثالی دیگر میتوان این گونه گفت که: بعد از نشتی آب از پکیج، سیستم با خطای افت فشار مواجه می شود و شما باید شیر پرکن پکیج را باز کنید تا فشار پکیج به حالت نرمال برگردد.
آب شهری دارای املاح معدنی است و در صورتی که شما مرتبا این کار را انجام دهید ، رسوب آب بیشتری وارد مدار گرماش رادیاتورهای شما شده و احتمال رسوب پذیری پکیج شما خیلی بیشترمی شود.
برای عیب یابی انواع پکیج دیواری و بررسی علت نشتی آب باید قطعات زیر را چک کنید:
- وجود ترک یا شکستگی در مبدلهای حرارتی
- نشتی آب از پمپ سیرکوله پکیج
- نشتی از اتصالات پمپ
- نشتی آب از شلنگهای زیر پکیج
- نشتی از اتصالات لولههای پکیج
- خرابی و ایراد در شیر اطمینان
- خرابی در دیافراگم منبع انبساط
-
بررسی و عیب یابی انواع پکیج دیواری به دلیل صدای زیاد
پکیجها نیز مانند سایر دستگاه به مرور زمان دچار استهلاک شده و قطعات در هنگام کار صدا تولید میکنند. یکی از رایجترین بخشهای پکیج که صداهای زیادی تولید میکند، پمپ گرمایش مرکزی است؛ زیرا به مرور زمان هوا در داخل این پمپ نفوذ میکند و حبابهایی را در آن تشکیل میدهد که موجب سروصدای پکیج هنگام کار خواهند شد.
برای رفع این مشکل کافی است که شیر هواگیری اتوماتیک یا ایرونت که روی پمپ قرار دارد باید در حالت باز باشد و هواگیری انجام به صورت اتوماتیک انجام شود. باید اشاره کنیم که امکان دارد صدا دادن پکیج در هنگام روشن شدن به دلیل مشکل در مشعل و فن باشد. برای عیبیابی انواع پکیج و رفع صدای آن پیشنهاد میشود که این قطعات را نیز بررسی کنید.
-
یافتن علت بوی گاز، دود و سوختگی در پکیج و عیبیابی دستگاه
استشمام گاز در اطراف پکیج بسیار جدی و خطرناک است؛ زیرا نشانه نشتی گاز از سیستم بوده که خیلی سریع باید رفع شود. به طور معمول برای عیب یابی انواع پکیج دیواری به دلیل نشت گاز باید لولههای گاز و اتصالات آن را بررسی کنیم. معمولا تعمیرکاران حرفهای برای تشخیص نشتی گاز از کف صابون استفاده میکنند.
در مواردی کاربران پکیج از استشمام بوی دود در اطراف این سیستم شکایت میکنند. برای عیبیابی این مورد باید دودکش بررسی شود. گرفتگی دودکش یا نصب اشتباه آن باعث تجمع و نشت دود به داخل میشود.
علت بوی سوختگی نیز به دلیل سوختن یکی از قطعات برد یا بخشی از پلاستیکهای آن است. همچنین گاهی این بو به دلیل روشن کردن سیستم بعد از چند ماه ایجاد میشود که به دلیل تجمع گرد و خاک و آلودگی روی مبدلها و بدنه پکیج است.
-
علت گرم و سرد شدن آب پکیج چیست؟
برای بررسی و رفع عیب یابی انواع پکیج دیواری در ابتدا باید مشکل را مشخص و قطعات مربوط به آن قسمت را چک کنید. یکی از مشکلات شایع در انواع پکیجهای گازسوز دیواری، سرد و گرم شدن آب دوش حمام است که برای کاربران به شدت آزاردهنده است.
موارد زیر از دلایل ممکن برای گرم و سرد شدن آب پکیج هستند:
- نوسان در فشار آب ورودی ساختمان
- خرابی پمپ ورودی آب ساختمان
- خراب بودن سنسور آب گرم
- جرم گرفتن مبدل پکیج
- خرابی فلومتر، فلوسوییچ و پرشر آب پکیج
- تنظیم نبودن ارتفاع شعله پکیج
برای حل این مشکل باید تک تک این قطعات بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند.
-
دلیل گرم شدن آب مصرفی یا رادیاتورها به صورت تکی
در مواردی شاهد این هستیم که آب گرم در یکی از دو سیستم پکیجها ( آب مصرفی یا رادیاتورها) در جریان است و هر دو سیستم را به صورت همزمان پوشش نمیدهد. این مشکلی است که در مدلهای قدیمی پکیجها زیاد دیده میشود.
علت اصلی این مشکل ایراد در شیر برقی پکیج است که آب گرم شده در داخل پکیج را به مدار لولههای آب گرم برای شیرها و حمام یا مدار آب گرم رادیاتورها ارسال میکند.
میتوان گفت که شیر برقی پکیج مانند یک قفل کانالی عمل میکند که به دو صورت روی سیستم بسته میشود؛ روی مدار آب گرم مصرفی یا مدار رادیاتورها. زمانی که روی مدار آب گرم وصل شود، اولویت آبدهی را به شیرهای آب خواهد داد و زمانی که روی مدار رادیاتورها سوار شود، آب گرم را به سمت این سیستمها میفرستد.
به مرور زمان این سوییچ فرسوده شده و ایراد پیدا میکند که بین پکیجها بسیار شایع است. یکی دیگر از راههای عیب یابی انواع پکیج دیواری و شیر برقی پکیج است که آب مصرفی ولرم و گرمای رادیاتورها عالی باشد یا آب مصرف بسیار داغ اما رادیاتورها ولرم باشند.
بیشتر بخوانید: تنظیم دمای پکیج دیواری؛ 11 روش برای رفع سردی و گرمی ناگهانی آب
-
عیبیابی داغ بودن بیش از حد آب خروجی
علت داغ شدن بیش از حد آب خروجی پکیجها مشکل در ترموستات است. در مواردی که این دستگاه خراب باشد، دمای آب را خیلی کمتر از مقدار واقعی نشان میدهد. با تعویض این قطعه مشکل رفع خواهد شد.
-
عیبیابی سرد بودن قسمت بالایی رادیاتورها
در مواردی شاهد گرم بودن قسمتی از رادیاتورها و سرد بودن بالای آنها خواهیم بود. برای عیب یابی انواع پکیج دیواری برندهای ایران رادیاتور و بوتان به این صورت عمل کنید:
- از تراز بودن رادیاتورها مطمئن شوید؛ زیرا عدم تراز بودن این سیستم باعث میشود که آبرسانی در آن به صورت یکنواخت انجام نشود
- وجود هوا در رادیاتورها که با هواگیری ساده مشکل برطرف خواهد شد
برای این کار کافی است که با اهرم پیچ رادیاتور را باز کرده و تا زمانی که آب از آن بیرون بزند صبر کنید. خارج شدن آب به معنی تخلیه هوا از رادیاتور است.
باید اشاره کنیم که در مواردی دیده شده قسمت میانی و بالایی رادیاتورها سرد میشود. دلیل این مورد گرفتگی لولهها توسط رسوبها و لجن است که از گردش آب گرم در سراسر رادیاتور جلوگیری میکند.
-
علت کار نکردن دکمههای پکیج چیست؟
از کار افتادن کلید و دکمههای پکیج، یک مشکل شایع بین انواع پکیجها است. برای عیب یابی انواع پکیج دیواری و رفع این مشکل در ابتدا باید سیستمهای الکتریکی را بررسی کرد؛ زیرا این کلیدها جزئی از سیستم الکتریکی پکیج هستند. باید اشاره کرد که خرابی دکمهها با تعدادی از مشکلات در پکیج ارتباط دارد.
در صورت بروز هر یک از موارد و مشکلات زیر، امکان خراب شدن کلیدهای وجود دارد:
- خاموش و روشن شدن بیموقع پکیج
- گرم یا سردتر بودن دمای آب از آنچه که ترموستات نشان میدهد
- عدم صدای کلیک از ترموستات
- ولوم تنظیم دما رادیاتورها دما را طبق تنظیمات افزایش یا کاهش نمیدهند
- داغ بودن بیش از حد آب خروجی
در صورت وقوع هر یک از این مشکلات، کلیدهای پکیج را نیز بررسی کنید.
-
عیبیابی روشن ماندن فن پکیج
به طور معمول در فصول سرد بیشتر کار کردن فن امری طبیعی است؛ زیرا پکیج برای مدت بیشتر روشن و در حال گرم کردن آب است. در مواردی که فن به صورت یکسره و بدون دلیل کار میکند قطعات زیر را بررسی کنید:
- خرابی یا مشکل در جرقه زن پکیج
- خراب شدن میله یون پکیج
- خراب بودن فن
- مسدود شدن یا گرفتگی دودکش
این مشکل زیاد حساس نیست، اما میتوان برای بهینه کردن مصرف انرژی و عملکرد درست پکیج آن را رفع کرد.
سخن پایانی
عیب یابی انواع پکیج دیواری برای مدلها و برندهای مختلف نیاز به تجربه و شناخت قطعات دارد. میتوان گفت که با فهمیدن مشکل و عیبیابی آن نیمی از مسیر طی شده و تنها تعمیر یا تعویض قطعه باقی میمانند.
پیشنهاد میکنیم که در صورت عدم تجربه کافی و آشنایی با سیستمهای مختلف پکیج اقدام به تعمیر این دستگاه نکنید؛ زیرا قطعات به کاررفته بسیار حساس هستند.
در مقاله عیبیابی انواع پیکج دیواری به بررسی مشکلات رایج این دستگاههای گرمایشی پرداختیم و روشهای عیبیابی آنها را نیز معرفی کردیم. سپاس که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
در صورت داشتن سوالات فنی و رفع هر گونه مشکل در انواع پکیج یا سیستمهای گرمایشی با ما در ارتباط باشید.