فهرست محتوا
Toggleهواگیری پکیج و رادیاتورها یکی از اولین کارهایی است که افراد با شروع فصل سرما انجام میدهند. با تنظیم دوباره و هواگیری پکیج و رادیاتورها، یکی از بخشهای مهم آمادهسازی و روشن کردن پکیج برای گرمایش خانه انجام میشود.
فرایند هواگیری به این دلیل صورت میگیرد که هوای باقیمانده در رادیاتورها قبل از روشن شدن پکیج و ورود آب گرم در آنها خارج شود. همچنین این کار به افزایش عملکرد و طول عمر پکیج و رادیاتورها نیز کمک میکند. در این مقاله از سایت زودبیا تعمیرکار قصد داریم با سادهترین روش و در زمانی اندک شما را با نحوه هواگیری پکیج آشنا کنیم.
علت هواگیری پکیج و مشکلات ناشی از عدم انجام این کار چیست؟
هواگیری پکیج برای بهتر کار کردن این سیستم گرمایشی انجام میشود. معمولا این کار در آغاز فصل سرد زمستان انجام خواهد شد، زیرا کارکرد پکیج در فصول سرد بیشتر است. دلیل دیگر هواگیری پکیج این است که هوای قرار گرفته در لولهها با ایجاد اختلال در کارکرد این دستگاه، عملکرد آن را با مشکل مواجه میکند یا آب به صورت کلی قطع یا سرد و گرم میشود.
با سرد شدن هوا، هیچ کس مایل نیست در فضایی زندگی کند که سرما تمام وجودش را گرفته است. به همین دلیل استفاده از سیستمهای گرمایشی از اهمیت بالایی برخوردارند. البته سیستمی که بتواند به خوبی کار کند و هوای گرم را در فضا منتشر کند.
برای آنکه بتوانیم از پکیج استفاده کنیم، میبایست آن را برای زمستان هواگیری کنیم. هواگیری یعنی خروج هوای اضافه از پکیج که بسته به طول عمر و مدل پکیج در بازههای مختلفی انجام میگیرد. به همین دلیل اولین گام این است که به سراغ پمپ پکیج برویم. زیرا این قطعه طی گذشت زمان از هوا پر شده و استفاده از رادیاتورها، عملکرد آن را با اختلال رو به رو میکند.
اگر هواگیری در پکیج به درستی انجام نشود، هنگام کار شاهد سر و صداهایی از پکیج خواهید بود. پس بهتر است تمامی مراحل هواگیری پکیج را به درستی انجام دهید تا بتوانید از این سیستم به خوبی استفاده نمایید.
پس به طور کلی عدم هواگیری پکیج و رادیاتورها باعث اختلال در عملکرد سیستم گرمایشی میشود. در این حالت آب به درستی در سیستم نمیچرخد و رادیاتورها گرم نمیشوند.
مشکلات ناشی از هواگیری نکردن پکیج:
- آب خروجی از پکیج سرد و گرم میشود.
- ایجاد صدای زیاد در رادیاتور باعث سلب آسایش ساکنین خواهد شد.
- آب مصرفی به خوبی گرم نمیشود.
- پکیج خاموش شده و روشن نمیشود.
- حرارت خارج شده از شوفاژ مطلوب نیست.
در صورتی که میخواهید هواگیری سیستم گرمایشی پکیج خود را انجام دهید با ما همراه باشید. تعمیرکاران زودبیا با نحوه هواگیری پکیجهای مختلف آشنایی کامل دارند.
بیشتر بخوانید: سرویس پکیج برای اول زمستان شامل 12 مرحله است
آموزش نحوه هواگیری پکیج
مراحل کامل نحوه هواگیری پکیج گلدیران، بوتان و ایران رادیاتور:
- در اولین مرحله از هواگیری پکیج باید این دستگاه را روشن کنید و روی حالت زمستان یا گرم کردن رادیاتورها بگذارید.
- در مرحله بعد باید قسمت پایینی پکیج را باز کنید و اجازه دهید که هرچه درون آن هست خارج شود. با این کار اجازه میدهید که آب و هوای موجود در دستگاه خارج تخلیه شوند.
- در این مرحله باید ورودی و خروجی همه رادیاتورهای متصل به پکیج را باز بگذارید.
- در مرحله بعدی، رادیاتورها را بررسی کنید و از مسدود نبودن آنها مطمئن شوید. همچنین در این زمان هیچ صدای غیر طبیعی از رادیاتورها نباید به گوش برسد.
- در گام بعدی باید هواگیری را از رادیاتورها شروع کنید و آب را به داخل آنها انتقال دهید. این کار تا وقتی که آب بدون هوا و با فشار از رادیاتور خارج نشود، ادامه خواهد داشت. سپس ورودی و خروجی آنها را وصل کنید.
- اگر عمل هواگیری به درستی انجام شده باشد فشار آب کم میشود. برای تنظیم فشار آب شیر زیر پکیج را باز کنید و منتظر بمانید تا فشار آب تنظیم شود و بعد آب را ببندید.
- در مرحله آخر هواگیری پکیج، اگر به درستی هواگیری انجام داده باشید میتوانید به آرامی رادیاتورها را، راه اندازی کنید.
نکته قابل توجه این است که در هنگام هواگیری شوفاژ آب به همراه هوا با فشار از رادیاتور خارج میشود. در این حالت ممکن است محیط اطراف را خیس کند. برای جلوگیری از این اتفاق یک ظرف یا حوله زیر آن قرار دهید.
همچنین بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که آبی که به علت هواگیری پکیج بیرون میآید، بسیار گرم و در حالت جوش است. در این حالت احتمال سوختگی وجود دارد، پس مراقب باشید. ضمنا لازم است بدانید که حین هواگیری پکیج، از پیچ آن صدای خروج هوا و پاشش آب به گوش میرسد. اما این صدا رفتهرفته کم خواهد شد. چنانچه این صداها به طور کامل از بین رفت، یعنی اینکه هواگیری پکیج به طور کامل انجام شده است.
در این قسمت با روش هواگیری پکیج آشنا شدیم در صورتی که نمیتوانید این کار را انجام دهید میتوانید از تعمیرکاران باتجربه زودبیا تعمیرکار درخواست کمک کنید.
بیشتر بخوانید: فشار پکیج باید چند باشد تا بهترین عملکرد را نشان دهد؟
آموزش نحوه هواگیری رادیاتورها
بعد از بررسی تنظیمات پکیج دیواری، پیشنهاد میشود از نزدیکترین رادیاتور به پکیجتان شروع کنید. به طور استاندارد توصیه میشود که به دلیل جریان سریع آب گرم، رادیاتور اول را هواگیری کنید و در مراحل بعدی روی رادیاتورهای دیگر کار کنید.
مراحل هواگیری رادیاتورها به صورت زیر است:
- شروع کار با باز کردن لوله آب گرم و روشن شدن پکیج آغاز میشود.
- بعد از پیدا کردن شیر هواگیری رادیاتورکه معمولا در انتهای پمپ پکیج قرار دارد، آن را با پیچ گوشتی یا پیچ هواگیری خلاف عقربه ساعت باز کنید.
- همانطور که به تدریج پیچ را باز میکنید، باید منتظر خروج هوا با آب داغ باشید. در این لحظه بهتر است از یک دستمال برای ایمنی خودتان استفاده کنید.
- ابتدای هواگیری با سروصدای بیشتری همراه است و کمی که بگذرد صدا و فشار آب خروجی یکنواخت میشود. در این مرحله هواگیری به پایان رسیده است.
- با انجام مرحله آخر، میتوانید پکیج دیواری را روشن کنید.
با انجام هواگیری به موقع رادیاتورها به صورت اصولی میتوانید طول عمر پکیج را بالاتر ببرید. همچنین با این کار هزینههای مربوط به مصرف انرژی تا حد زیادی کاسته خواهد شد. هواگیری پکیج یا رادیاتورها قبل از راهاندازی آنها حتی برای با کیفیتترین پکیج دیواری نیز الزامی است. در غیر اینصورت هوایی که در داخل مجرای عبور آب گرم میماند باعث کاهش کارایی رادیاتور میگردد. در نتیجه هوای محیط به خوبی گرم نشده و هزینه مصرف انرژی افزایش مییابد. همچنین با گذشت زمان رادیاتورها دچار مشکل میشوند و شما مجبور به پرداخت هزینه تعمیرات رادیاتور خواهید بود.
بیشتر بخوانید: سرویس پکیج چیست؟ و چه تفاوتی با تعمیر پکیج دارد
هواگیری پکیج از کارهای مهمی است که هرسال باید انجام شود تا فصل سرما برای شما یادآور لحظات خاطره انگیزی شود. در این مقاله از سایت زودبیا تعمیرکار شما را با نحوه هواگیری پکیج و رادیاتورها آشنا کردیم. همچنین علت اینکه هواگیری پکیج چرا باید انجام شود را توضیح دادیم.
کارشناسان ما در زودبیا تعمیرکار همیشه آماده محافظت از این خاطرات زیبای زمستانی شما هستند. شما میتوانید برای انجام هرگونه تعمیرات و نصب و راه اندازی انواع پکیج، تنظیم دستگاه، هواگیری پکیج روی ما حساب کنید.